När den gamla trotjänaren gått färdigt sina mil kan det bli aktuellt att skrota bilen. För en del kan det kännas lite vemodigt att skiljas från en trogen kumpan på vägarna, medan andra tycker det är skönt att slippa den gamla krånglande bilen. Inte sällan föregås en skrotning av att något gått allvarligt fel med bilen. Det kan vara en olycka eller att den helt enkelt brakat ihop av ren ålder.

För den som bor ute på landet kan det kanske verka enklast att bara ställa bilen i nåt hörn av tomten och försöka glömma bot den medan naturen växer över den. Men för miljön är det en mycket dålig idé. När bilen är skrotfärdig ska du givetvis se till att den hamnar på en seriös bilskrot. Oavsett vart du bor.

Låt bilen bli en del av kretsloppet

Bilskrotar av idag är närmast att likna vid moderna, högteknologiska återvinningsanläggningar. Bilskroten börjar med att ta hand om allt det miljöfarliga avfallet som finns i din gamla bil. Det är väl ingen nyhet för någon att bilar är proppfulla av sådant vi inte vill få ut i naturen.

Bilskrotarna är också duktiga på att gå igenom den gamla uttjänta bilen för att se vad som går att återvinna i bildelar. Att skrota bilen i Stockholm är att få in den i ett smart kretslopp där det som går att återvinna får nytt liv och det som är farligt för miljö och människor, tas on hand på bästa sätt.

Skrota bilen innan olyckan händer

Även om vi i Sverige har en relativt hög andel nybilar på vägarna så finns det fortfarande gamla bilar på vägarna som i stället borde stå på skroten. Den största faran med uttjänta bilar i trafiken är den höga risken för olyckor.

Uttjänta och skrotfärdiga bilar kan plötsligt få allvarliga fel där allt från bromsar till växellådor plötsligt brakar samman.

Det är enkelt att skrota bilen

Idag är det betydligt enklare att skrota bilen än förr. Det är dessutom helt gratis. Det spelar inte heller någon roll om din bil inte startar eller saknar hjul. De flesta bilskrotar erbjuder upphämtning av din gamla uttjänta bil.

Många bilskrotar erbjuder sig dessutom att hämta din gamla bil på plats, helt utan kostnad. .

Skrota bilen och tjäna pengar

För den som har en nyare fordon, där bilen kanske varit med i en olycka som gör den okörbar, kan det dessutom finnas lite extra pengar att tjäna. Många bilskrotar kan tänka sig att betala ersättning för att få skrota din lite mer moderna bil.

Att skrota gamla bilar är en vinst för miljön

En sak är säker, det kommer en dag för alla bilar när det är dags att släppa gasen och rulla in till sista vilan. Att vi tillsammans hjälps åt att sålla ut landets bilflotta på gamla, miljöfarliga bilar, är en vinst både för miljön och trafiksäkerheten.