Har du tagit en titt i garaget eller förrådet och upptäckt att du har en massa metallskrot som ligger och skräpar? Det kan vara gamla bildelar, kablar eller cyklar. Vet du inte riktigt vad du ska göra med det?

Ett smart sätt att ta hand om gammalt metallskrot är att vända sig till en skrothandlare.

Få pengar för ditt metallskrot.

Det där metallskrotet som ligger och skräpar i någon utrymme är faktiskt värt pengar. I stället för att åka till återvinningscentralen, kan du höra dig för hos en klassisk bilskrot. Bilskrotar kan betala en bra slant för ditt gamla metallskrot, beroende på vilka metaller det består av.

Frigör utrymme

När du rensar ut gammalt metallskrot frigör du utrymme som du ka använda till ting du faktiskt bryr dig om. Många gånger så ”försvinner” saker vi letar efter av den enkla anledningen att vi inte hittar dem bland allt skräp vi samlat på oss. När du rensar upp så kommer du inte bara hitta sådant du saknat, du kommer också få en mycket bättre överblick över de ting du har.

Hör av dig till en bilskrot och berätta vad du vill bli av med. Om de tycker det låter intressant kan de komma och hämta upp det du vill bli av med.

Metallskrot kan få nytt liv

När du vänder dig till en skrothandlare för att bli av med ditt metallskrot, har du inte bara chansen att tjäna en slant. Du gör även en viktig insats för miljön. En skrothandlare utvinner och återvinner så mycket det bara går av ditt metallskrot.

Tänk på at även dina kablar och sladdar kan klassas som värdefullt metallskrot. En skrothandlare skalar rent kablarna från plast och gummi och återvinner varenda liten metalltråd. 

Spara på naturens resurser

Fördelen med att låta en skrothandlare ta hand om ditt metallskrot är att de ser till att metallen cirkulerar tillbaka in i tillverkningsindustrin. I stället för att utarma naturens resurser, återvinns metaller som annars hade hamnat på soptippen.

Det här gäller inte minst järn, som är energikrävande att både framställa och bryta fram ur gruvorna.

Garaget kan vara en guldgruva

Ta en titt i garaget, förrådet eller det där utrymmet där allt du inte riktigt vet vart det ska ta vägen samlas. Du kan sitta på en liten guldgruva som bara väntar på att få återvinnas och användas till nya produkter. När du skaffat dig en överblick, besök eller kontakta en seriös skrothandlare.