Är din bil på upphällningen? Finns det en gnagande oro att bilen ska säcka ihop varje gång du tar en längre tur?  

Många gånger vill vi kanske inte riktigt känns vid att vår gamla bil gjort sitt. I stället låter vi den åka in och ut från bilverkstaden i hopp om att kunna krama ur ett par extra mil. Inte sällan låter vi detta pågår alldeles för länge. I längden är det en oerhört dålig deal rent ekonomiskt att hålla fast vid en bil som egentligen är redo för skroten.

Gör inte misstaget att dra ut på det oundvikliga. Det kan bli både farligt och i längden en onödigt dyr affär.

Du vet att det är dags att skrota din bil när;

Den börjar bli en trafikfara. Många gamla bilar drabbas av plötsliga fel som kan få katastrofala konsekvenser. Krånglande bromsar eller mekaniska delar som brakar samman orsakar varje år allvarliga olyckor på våra vägar.

Du betalar höga reparationskostnader. Många små utgifter för att hålla ihop din bli, blir stora kostnader när du räknar ihop alla summor. Med stor sannolikhet hade du kunnat köpa en ny begagnad bil i bättre skick för pengarna.

Det saknas bildelar. Det blir allt svårare att hitta bildelar till äldre bilmodeller. De delar som går att få tag på kostar inte sällan mer än samma del till en modern bil. Att sedan hitta en verkstad som är villig att jaga efter delar utföra själva bytet är inte alltid så lätt.

Bilen har fel på motor eller växellådan. Motor och växellåda är att likställa med bilens hjärta och blodomlopp. När något av dessa börjar krångla är det i stort sett aldrig lönt att reparera en äldre bil. 

Verkstaden tar allt lägre tid på sig att reparera bilen. Ju äldre bilen är, desto längre kan den behöva vara inne på verkstaden. Den främsta anledningen är att det tar lång tid att få tag på nya reservdelar, men också att äldre bilar ofta har multipla fel.

När gamla bilar börjar falla samman brukar varje fel leda till ett nytt. Detta innebär dessutom att den dyra timkostnaden för att reparera bilen snabbt drar i väg.

Enkelt och smidigt att skrota bilen

Att skrota bilen har aldrig varit enklare än nu. Ofta är det kostnadsfritt och en del skrotfirmor erbjuder sig också att hämta upp din för bil skrotning, helt gratis.

Om du känner att din bil har gjort sitt på vägarna, vänd dig till en seriös bilskrot som hjälper dig och återvinner din bil miljövänligt.